Pàgines

dijous, 15 de juny del 2006

-SI A L'ESTATUT-

Vull informar-vos que en el seu moment des de l'UPIFC-Sindicat de la Imatge varem fer una proposta molt important per al col.lectiu de fotògrafs i fotògrafes de Catalunya que ha estat recollida en el text final que votarem diumenge que ve. Es tracta de que la gestió dels canóns de compensació de còpia privada la faci la Generalitat i trencar d'una vegada amb el monopoli que fins ara a tingut una sola entitat com es Vegap i que finalment reverteixi directament amb els propis autors i autores que som els veritables generadors de la obra. Es important que s'aprovi aquest Estatut per poder tirar endevant projectes com aquests.
A continuació us passo el text del comunicat que s'ha penjat a la web.

SOBRE EL NOU ESTATUT D'AUTONOMIA
El 14/10/04 la UPIFC va fer una aportació al nou Estatut d’Autonomia de Catalunya que va ser recollida en el text aprovat pel Parlament de Catalunya el 30/09/05:
Article 155.1. Correspon a la Generalitat la competència executiva en matèria de propietat intel·lectual, que inclou en tot cas: (...) b) L’autorització i la revocació de les entitats de gestió col·lectiva dels drets de propietat intel·lectual que actuïn majoritàriament a Catalunya.
Aixó afecta directament als interessos dels autors així com els de les organitzacions sindicals i professionals que els representen, ha quedat tal com estava en la seva posterior tramitació en el Congrés dels Diputats.
Així doncs, cara a la votació en referendum del nou Estatut d’Autonomia de Catalunya el proper diumenge 18 de juny, repetim la positiva valoració que ja vam expressar en el seu dia pel que fa a aquest aspecte (comunicat del CD, 24/10/05):
El nou Estatut possibilita la tutela de la Generalitat sobre el repartiment dels cànons compensatoris per còpia privada, per tal que reverteixin efectivament en obra social pels col·lectius d’autors/es que els han generat (tal com disposa la vigent LPI), amb criteris de representativitat, d’equanimitat i de transparència, que són ètica i políticament exigibles en democràcia. I no com passa ara, és a dir amb l’opacitat i el nepotisme que són administrats aquest fons en régim de monopoli per “Visual Entidad de Gestión de Artistas Plásticos (VEGAP)”, com no ens hem cansat de denunciar repetidament a les pàgines de L’Agenda de la Imatge.
Consell Directiu
De UPIFC SINDICAT de la IMATGE
Barcelona, 13 de juny de 2006